Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
umieszczenie mapy na serwerze
08-31-2011, 15:33
Post: #11
RE: umieszczenie mapy na serwerze
tak....są w tym samym katalogu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 15:42
Post: #12
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Zapewne na tym hostingu nie ma zainstalowanej obsługi bazy danych PDOSqlite. Proszę wgrać plik z załącznika do katalogu gdzie jest project.php (główny katalog) i potwierdzić, że plik już jest na serwerze - zweryfikujemy jakie bazy danych wspiera ten hosting.


Załączone pliki
.php  phpinfo.php (Rozmiar: 21 bajtów / Pobrań: 3)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 15:54
Post: #13
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Umieściłam plik na serwerze.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 16:01
Post: #14
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Czy w warstwach nie było przypadkiem polskich znaków w kolumnach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 16:06
Post: #15
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Tak, mialam w bazie danych polskie znaki...bo generalnie mape wykonalam w mapinfo a geoxa wykorzystuje tylko do wygenerowania tych 5 plikow. Juz zmieniam te polskie znaki i napisze czy mapa sie wyswietla.
Strasznie Panu dziękuję!!!!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 16:12
Post: #16
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Chodzi o polskie znaki w NAZWACH kolumn. Sama zawartość kolumn może być jak najbardziej z polskimi znakami jeżeli kodowanie znaków zostało dobrze ustawione.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 16:39
Post: #17
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Wyświetla się!!!Smile Jestem Panu niezmiernie wdzięczna!!!
Mam jeszcze pytanie odnośnie symboli, a mianowicie czy można konkretnym obiektom przypisać jakąś ikonę? Gdyż wykonuję mapę tematyczną i takie 'tematyczne' symbole bardzo się przydadzą.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-31-2011, 17:56
Post: #18
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Mam jeszcze pytanie o identyfikacje obiektow w warstwach. Czy identyfikowac mozna tylko aktywna warstwe? czy jest jakas mozliwosc zeby identyfikowac wszystkie warstwy naraz? Dodatkowo jesli chodzi o zdjecia obiektow czy mozliwe jest ich wyswietlanie w dymkach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-01-2011, 07:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2011 07:17 przez piotr.)
Post: #19
RE: umieszczenie mapy na serwerze
(08-31-2011 16:39)bozena napisał(a):  Mam jeszcze pytanie odnośnie symboli, a mianowicie czy można konkretnym obiektom przypisać jakąś ikonę? Gdyż wykonuję mapę tematyczną i takie 'tematyczne' symbole bardzo się przydadzą.

Klasyfikacja tematyczna w oparciu o atrybut bazy danych jest jak najbardziej możliwa. Każda klasa może być reprezentowana inną sygnaturą. Proszę popatrzeć na 23 stronę podręcznika...
(08-31-2011 17:56)bozena napisał(a):  Mam jeszcze pytanie o identyfikacje obiektow w warstwach. Czy identyfikowac mozna tylko aktywna warstwe? czy jest jakas mozliwosc zeby identyfikowac wszystkie warstwy naraz? Dodatkowo jesli chodzi o zdjecia obiektow czy mozliwe jest ich wyswietlanie w dymkach?

Identyfikować można tylko aktualnie wybraną w danej chwili warstwę (aktywną). W dymkach można wyświetlić dowolną treść (włączając w to zdjęcia), jednakże wymaga to odpowiedniego oprogramowania treści dymka - w bazie danych musi być link do strony http (lub skryptu), która zawiera zdjęcia. Po włączeniu opcji:
- Warstwa posiada linki www
- Wybraniu kolumny posiadającej adresy http (linki)
- Pokaż zawartość w balonie

Zdjęcia powinny pokazać się.
Bardziej zaawansowane wykorzystanie tego można zobaczyć tutaj:
http://www.mpzp.stryszawa.ug.pl/mpzp/ind...id=zabytki
Wystarczy zmienić skalę na 1:20tys i przesunąć kursory myszy na jakikolwiek punkt.

Podobne rozwiązanie można zobaczyć tutaj:
http://www.webcode.pl/geoxawww/index.php...rasnik1992
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-01-2011, 07:57
Post: #20
RE: umieszczenie mapy na serwerze
Wracając do klasyfikacji to bardziej chodziło mi o nadanie wlasnego symbolu w postaci np. pliku .bmp badz .jpg gdyż symbole umieszczone w programie są dość ubogie do tworzenia mapy tematycznej. Chodzi mi o symbol hotelu, szkoły, restauracji itp. itd., które moglabym sama dodac. Czy jest taka mozliwosc?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości